Kaiza

Kaiza er en utrolig glad jente på 5 år som opprinnelig kom fra Spania og til Norge som valp. Hun er importert med alle riktige dokumenter og testet for middelhavsykdommer. Dette er en utrolig menneskekjær hund som liker alle hun møter.

Hun har vært til veterinærsjekk hos oss og har fått klippet ned neglene sine som var utrolig lange. Hun er snill med veternær og grei med kloklipp på alle bein, men veldig engstelig for venstre bakfot. Her kreves litt ekstra tolmodighet og motivasjon. Kaiza har fra naturens side en veldig bred beinstilling bak men viser ingen smarter i hofter eller knær ved undersøkelse. Desverre har hun veldig lite muskelmasse som gjør at hun blir fort sliten og legger seg ned etter å ha løpt i 10-15 minutter. Etterhvert som hun får bygget mere muskler vil hun heller ikke virke så svak i bakparten. Det er viktig at den som overtar Kaiza kan trene henne opp gradvis, gjerne med svømmetrening. Hun er veldig glad i å leke i vannet. 

Dette er en hund som er lite sosialisert og kan være noe engstelig i nye omgivelser. Det er en fordel å kunne noe om miljøtrening og sosialisering av hunder. Dette er ikke en man kan slippe rett inn i en hundepark. Om hun skal sosialiseres med andre hunder så skal dette kun være rolige og snille hunder slik at hun kan ta ting i sitt tempo, uten å bli skremt. Man må påregne en del tid på å gå pent i bånd, 

Ta kontakt dersom du kan være den rette for Kaiza