Gi en gave

Om adopsjon

Informasjon til deg som ønsker å adoptere hund

Det å skaffe seg en hund er en veldig stor avgjørelse og det er mange ting som skal klaffe. Våre hunder kommer fra forskjellige bakgrunner og har forskjellige behov. Alle som ønsker å adoptere hund fra oss må sende inn skjema, gjennom et intervju og få et hjemmebesøk før hunden flytter inn. Det vil også bli skrevet kontrakt og hunden vil stå chippet på organisasjonen den første perioden. Det vil foreligge et adopsjonsgebyr som bestemmes ut ifra hundens rase, alder, helsetilstand og lynne. Vi omplasserer hovedsakelig hunder i Vestfold; deler av Telemark, Agder, Drammen, Buskerud, Oslo, Akershus og Gjøvik og deler av Sunnmøre. Dersom det viser seg å være et veldig bra hjem til en veldig spesiell hund kan vi prøve å få til hjemmebesøk på andre steder. Den som skal adoptere hund må møte personlig. 

Vi har 25 års aldersgrense for å adoptere hund av oss. Vi har en øvre aldersgrense på 70 år for å adoptere en godt voksen eller eldre hund. Vi har ingen prøvetid på hund. Her er det viktig å tenke seg godt om og være ærlig med seg selv om man er villig eller har nok kunnskap til å jobbe med de utfordringene hunden har, og aldri gi opp. 

Hva bør du tenke på før du går til anskaffelse av et nytt familiemedlem?

Det å skaffe seg et nytt familiemedlem er en stor og viktig avgjørelse. Mange av våre hunder har allerede vært i mange hjem eller opplevd vonde ting, Derfor er det ekstra viktig at disse hundene kommer til egnede familier hvor de kan bo livet ut. Hvor vil du være om 10-15 år frem i tid?

Det økonomiske:

Hvor mye ser du for deg at det vil koste å ha en hund per måned? Vi vektlegger at hunder skal få kvalitetsfor fra enten veterinær eller dyrebutikk som kan bidra til god helse. Hva slags utstyr trenger hunden? Dersom du har en god forsikring dekker dette mye av eventuelle utgifter på veterinær som vil komme i fremtiden. Veterinær kan fort koste mye penger og det er ofte lurt å ha en bufferkonto til disposisjon.

Har du tid?

Hvor mye tid ser du for deg å bruke på hunden daglig? Har du satt deg inn i hvilke rase eller bruksområde som passer inn hos deg? Prøv gjerne å ta med hele familien ut å gå de turene du tenker hunden skal få daglig. Da blir det ofte enklere å vurdere hvilke aktivitetsnivå hunden man anskaffer bør ha. Hvor mye må hunden være alene hjemme? 
Vi ønsker også at noen alltid er hjemme de første 2 ukene når hunden kommer hjem til dere, for at hunden skal kunne tilpasse seg de nye omgivelsene før hunden får være hjemme alene.

Har du nok kunnskap?

Hunder har forskjellige behov for veiledning og stimuli, avhengig av alder, bakgrunn og rase. Har du lest deg opp på rase og bruksområde til den hunden du ønsker å adoptere? Klarer du å gi nettopp denne hunden det den trenger av hodetrim eller trening? Dersom hunden har spesielle utfordringer er det viktig å sette seg inn i hva slags utfordringer den har og hva dette innebærer. Føler du deg komfortabel med å jobbe med denne typen utfordringer? Har du lyst til å lære mer og gå på kurs? 

Valg av hund?

Dette er et veldig viktig tema og bør tenkes nøye igjennom. Er alle i familien enige om hvilke egenskaper eller bruksområde hunden skal ha? Har noen i familien allergi? Bør jeg velge en hund som ikke er barnevennlig om jeg ønsker å få barn senere i livet? Har jeg fortsatt mulighet til å ta vare på hunden 10 år frem i tid? Har jeg psykiske lidelser eller alkohol/rusproblemer som vil påvirke hunden? Et godt tips er å sette seg ned med familien og snakke sammen. Bli enige på forhånd om hva dere er på utkikk etter. Det finnes ikke noe bedre enn å se en perfekt match hvor hund og ny familie lever i glede og harmoni. 


SØKNADSKJEMA TIL ADOPSJON