Kira

Kira er en utrolig sjarmerende ung tispe på 1,5år!

Hun elsker å få kos. Hun ligger gjerne i sofaen og får kos, men hører etter om hun ikke får lov. Hvis man sier «gå ned» og peker på gulvet, hopper hun fort ned. Hun er smart og lærer innmari fort! Hun ligger selvfølgelig i sofaen om natten hvis hun får mulighet ;)
Hun elsker å leke med pinne og ball, men grunnet at hun er litt stresset akkurat nå skal dette unngås frem til hun er trygg og har landet i nytt hjem.
Hun er lojal og blir fort glad i menneskene rundt seg, spesielt de som tuller og leker med hu. Hun elsker oppmerksomhet. Når det blir litt kjedelig inne er hun flink til å underholde seg selv ved å dra fram leker, kaste ballen rundt eller å tygge på tyggebeinet sitt. Hun er ikke masete, og ganske selvstendig. Hun er generelt ganske rolig inne, så lenge hu får nok tur, lek og hjernetrim.

Hun er vant til å være hjemme alene. Hun kan ligge i stua på natta og har ikke noe særlig vokterinstinkt.

Gjeterinstinkt virker det heller ikke som hu har noe av, ikke annet enn at hun gjerne vil være der menneskene er. Hun gjeter ikke de hun går tur med, følger bare med på hvor vi er for å ha oversikt.

Jaktinstinkt har hun nok noe. Hun følger godt med hvis det er noen interessante lukter eller lyder i en busk osv. Katter vil hun gjerne jage, og hun har hoppet etter fugler som flyr avgårde. Allikevel har vi fint kunnet gå forbi svaner som freser og ender/fugler som går i gresset eller bader i vannet ganske nærme, uten at det er noe problem. Biler går fint, og mye trafikk er ikke noe problem. Hun går forbi andre mennesker uten å mase om å hilse. Syklister går ganske greit. Hun har vist tegn til å ville jage el-sparkesykkel og elektrisk rullestol, så dette bør jobbes med videre.

Hun liker mørke trange steder, og har krypi under den trangeste plassen under senga flere ganger for å slappe av. Kanskje det kan være lurt å ha et bur tilgjengelig med teppe over, om man ikke har andre mørke trange steder hun kan trekke seg tilbake til.

Denne jenta trenger tydelige mennesker rundt seg. Hun trenger å vite hva som er greit og ikke greit, og det er viktig at alle mennesker rundt følger opp de samme reglene. Det beste er nok at man har litt erfaring med hund og at man har god selvtillit rundt hunder. Siden hun er litt ung, og leken, kan hun prøve å hoppe på folk.

Det er nok sannsynligvis mulighet til å bruke hu til både agility og sporing. Sporing er det hun er best på. Hun kan sitt, dekk, opp. Det virker ikke som hun kan «på plass» og hun burde øve på «gå på plassen din» . Innkalling går greit så lenge det ikke er noen distraksjoner, derfor burde hun øve på innkalling med distraksjoner som f.eks hunder og andre dyr. Hun burde øve på å slippe det hu har i munnen på kommando, og å ha lyst til å komme med pinne/ball. Hun kan fint sitte i bil, både med og uten bur.

Forbipassering går for det meste bra med en god del avstand, men hun er veldig var på hundene vi passerer og hvis hun merker noe på den andre hunden kan hun stå på bakbeina og bjeffe. Så noen utfordringer som må jobbes med der.

Nettopp på grunn av dette tror jeg det er viktig at hun fortsetter å sosialiseres med trygge rolige hunder, som også er tydelige og sier ifra på en god måte! Helst hunder i alle størrelser, men gjerne ikke mer enn en hund av gangen, kanskje flere etter hvert. Dette for å gjøre hu trygg på hunder generelt, noe somr vil gjøre forbipassering enklere. Begynn gjerne å planlegge passeringer med hunder man vet er ålreite. Hun burde nok ikke være med hunder som er usikre. Hun er veldig ertete både med hunder og mennesker. Hun kan gå bort med ballen eller kaste den bort, og forte seg å ta den rett før mennesket eller hunden prøver å ta den.

Med en del trening i langline og i stort inngjerdet område kan hun fint lære seg å være løs, men da må man også øve mye på forbipassering og være sikker på at hu ikke «kræsjer» i andre hunder først.

Som beskrevet over fremstår Kira i enkelte situasjoner noe usikker, og trenger å komme til et hjem med trygge voksen mennesker. Hun adopteres ikke bort til hjem med barn.

Hvis du er interessert i Kira, send inn kontaktskjemaet