Lilleman

Lilleman er en pomeranian hann på 4 år.

Han er en usikker og litt nervøs type og som trenger en stødig og trygg eier. Det vil ta litt tid for han å venne seg til nye omgivelser og nye mennesker, men hvis du vinner tilliten hans og han blir trygg har han mye å gi!

Han liker ikke når noen han bryr seg om skal gå, men han klarer fint å være hjemme alene et par timer. Sammen med en tispe er det helt uproblematisk.

Lilleman liker ikke andre hannhunder i det hele tatt og bør ikke hilse eller gå for nærme på tur. Han kan fint avledes så lenge avstanden er riktig. Tisper derimot går kjempefint og han tilpasser seg fint i flokk hos fosterhjem. Katt er ikke favoritten, men han går ikke for å ta dem, heller bjeffer og bråker for å skremme vekk det skumle, så det kan nok tilvennes.

Skepsis mot andre mennesker er en annen utfordring, og han liker ikke at fremmede tar kontakt med ham. Han skal heller ikke bo med barn, da han kan glefse hvis han blir redd eller usikker.

Han varsler og er vár for lyder. En del bjeffing kan det derfor bli, spesielt innendørs. Han bjeffer derimot veldig sjelden ute på tur.

Nye og ukjente ting er også skummelt. Han må få bygget opp selvtilliten og mestringsfølelsen med en trygg eier. Han gikk fra å nekte å gå i trapper til å tusle både opp og ned uten problemer, på bare noen dager, med oppmuntring og veiledning.

Lilleman har et ganske høyt aktivitetsnivå. Han er veldig glad i å gå på tur, og elsker å bruke god tid på turene, med masse sniffing. Han er flink til å bruke nesen sin, og noe av det beste han vet er å leke «søk» og lete etter godbiter. Mental aktivisering er veldig gøy! Han er vant med å kjøre bil, og elsker å ta t-bane og buss!

Du må være bevisst på at Lilleman vil kreve litt arbeid, mye positiv trening og tålmodighet, rutiner og trygge rammer. 

Vi ønsker kun seriøse henvendelser fra folk med erfaring og i egnet livssituasjon. Det er en fordel om du har erfaring med hunder fra før, og helst hunder med liknende utfordringer.