Todd og Copper

Todd og Copper er to nydelige og hjertegode brødre født i Sverige i oktober 2017. Deres mor som er ei Alaskan Husky tispe hadde klatret over gjerdet til far som er en Finsk Støver da hun hadde løpetid. Disse to gutta er resultatet fra denne tjuvparringen. 

Da de bodde i Sverige pleide Todd og Copper og bo innendørs sammen med sine eiere, men stod i hundegård på dagtid da eierne var på jobb. Begge hundene er kastrerte. De ble påbegynt jakttrening etter hare, men viser mer interesse for fugl og rev. Hos oss viser de stor interesse for musejakt og spesielt Todd må ofte ropes inn flere ganger før han får hodet opp av hullene han har gravd. Når det kommer til mat så sluker de med glede alt som er. De kan gjerne stå rett ved siden av hverandre når de spiser og viser ingen tegn til mataggresjon. 

I 2019 ble matmor syk og måtte redusere hundeholdet. Hundene ble solgt til en hundekjører i Nord-Norge som senere har måtte redusere antall hunder drastisk etter at koronapandemien inntraff. Mange hunder ble skutt og brent. Den samme hundekjøreren mistet også retten til å ha valper og mattilsynet har vært mye på gården pga dårlig hundehold. Todd og Copper skulle også skytes men heldigvis opprettet snille mennesker som engasjerer seg stort for dyrevelferd en spleis som dekket hva det kostet å kjøpe ut hundene og sende de med fly fra Narvik og til Gardermoen.

Gutta er veldig menneskekjære. Oppfører seg eksemplarisk hos veterinær og ønsker hjem som kan gi mye kos. de elsker å bli holdt rundt og klødd på. Kan omplasseres vær for seg. de ønsker å komme i hjem med en annen hund da de er veldig glade i andre hunder. leker pent og høflig. 

De har nylig fått helsesjekk, tannsjekk og vaksine. en av dem har litt frostskader på ørene, eller så er de i fin form.

Kan møtes i Tønsberg etter avtale.