Tyr


TYR SØKER HJEM SNAREST <3

Tyr er en stor og god Cane Corso gutt på 1 år og 10 måneder.
Han har dessverre blitt dumpet hos hundepasser av en eier som plutselig ikke lenger ville ha han. Han er nå passet på av gode mennesker, men det haster å finne han et nytt, godt hjem.
Tyr har bodd i barnefamilie og liker og leker godt med barn. Han bør dog ikke bo med de aller minste barna på grunn av størrelsen og energien hans.
Dusjing, tørking og tannpuss går fint og han liker spesielt hårføner :) Han liker ikke å få klørne klippt.

Han liker å leke "drakamp" med håndkle, tau og ting han ikke så lett kan ødelegge.
Tyr har også lært seg ulike triks. Gi labb med "shake., "play dead" (ruller ned og spiller død), sit, springe, "go back" med mer.
Han er sterk og kan trekke på tur, spesielt i hundemøter, med bjeffing - men ikke med aggressivitet. Det har ikke vært tegn på agressiv adferd i møte med hverken andre dyr eller mennesker. Han bjeffer i møte med nye mennesker, og varsler hvis det kommer noen, det ligger i rasen, men får han klar beskjed så roer han seg. Han må bli kjent med besøkende før han gir seg med bjeffing og vite at personen er OK. Reagerer mer på menn enn kvinner. Han vil gjerne hoppe opp på mennesker for å hilse - han gjør det i glede, men her er det rom for forbedring :)

Tyr er ikke godt nok trent på inkalling, så det må jobbes litt mer med. Hvis han er løs i hundepark må han løpe av seg litt av overskuddet før han begynner å høre etter igjen.
Han er veloppdratt på mat, dvs. han venter på "værsågod" før han forsyner seg og stjeler ikke mat som man ikke gir han.
Han er lydig når han kommer inn fra tur og venter i gangen for å bli tørket. Responderer godt på beskjeder på tur (når han ikke er i spesielle situasjoner). Han venter når han blir bedt om det, Går fint ved siden i trappeoppgang osv. Venter på at du går først ut av døra osv.

Tyr elsker lek med hunder som kan leke med han, og kunne satt pris på et hjem med andre hunder. Han kan bli intens i lek, men det er ikke en aggresiv tilnærming.

Tyr liker ikke å være alene noe særlig men han har ikke ødelagt noe i hjemmet, og har ikke bitt i stykker andre ting enn hans egne leker under lek.

Vi ønsker en hundevant person for Tyr, gjerne med erfaring fra lignende raser.